Skip to main content

SEO Uyumlu Makale’de İçerik Optimizasyonu Nasıl Yapılır? Nasıl Sipariş Verilir?


Yazar: Ercan ATAY
30/10/2017
Yorum Sayısı: 1

Bildiğiniz üzere bir önceki yazımda Makale.net ile SEO uyumlu makalenin nasıl hızlı bir şekilde sipariş verileceğini anlatmışttım. Bu yazım bir önceki yazımın devamı niteliğindedir. Sizlere SEO uyumlu makalede içerik optimizasyonu nasıl yapılır onu anlatacağım.


SEO uyumlu makale’de arama motorlarının önemsediği hangi faktörler öne çıkar?

Bu sorunun cevabını aşağıda başlıklar halinde sıraladım. Bunlar 200’e yakın faktöre kadar çıksa da bizi ilgilendiren kısımlar aşağıdaki maddelerden oluşmaktadır. Bunlar özetle sıralarsak başlık, meta etiketler, içerik gövdesi, resimler ve html markup’lardır.

Örnek olması amacıyla Google’da SEO diye arattığınızda çıkan bir sitenin sayfa yapısını inceleyerek bu incelemeyi oluşturdum.

Faktörler:

1.  Başlıklar

Tarayıcı Başlığında Anahtar Kelime Kullanımı 

Başlık etiketi sayfanın en önemli öğelerinden biri olarak kabul edilir, bu nedenle anahtar kelimeleri tarayıcı başlığı içinde kullanmayı unutmayın. Daha yüksek sıralamalar için önemli anahtar kelimeleri başlığınızın ilk kısmına yerleştirmeniz gerekmektedir.

Aşağıda arama motoru görünümünde tarayıcı başlığının yeri ve örnek anahtar kelime kullanımı gösterilmiştir.

Sayfa başlığınızın doğru uzunlukta olduğuna dikkat etmeniz gerekiyor. Bununla ilgili işinizi kolaylaştırması amacıyla bir WordPress’te Yoast SEO eklentisi kurarak canlı önizleme ile tarayıcı başlığınızın uzunluğunu ayarlayabilirsiniz. Maksimum 70 karakter uzunluğunda olmalıdır.

Rakipleri ne yapmış buyrun bakalım


Yanıltıcı olmamalı, içeriği referans vermeli
Tarayıcı başlığında kullanacağınız anahtar kelime odaklandığınız anahtar kelime ile paralel içeriklerden oluşması gerekmektedir. Yani örneğin tarayıcı başlığında sayfa içeriğinde olmayan bir metin kullanmamanız gerekmektedir. Sayfanın amacı neyse ona hizmet eden ve yanıltıcı içerik olmayan başlık olmalıdır.
Fokus anahtar kelimeyi tarayıcı başlığında kullanma

Fokus anahtar kelime makalenizin ana konusu olmaktadır. Örneğin ana konumuz “SEO Nedir”fokus anahtar kelimesidir. Ben “SEO Fiyatları” şeklinde bir kelime kullanamam. Kullanırsam TF-IDF averaj puanım düşecektir. Bu yüzden her bir paragrafta anlatılanlardan oluşan bir sayfa başlığı olmalıdır.
Makale sipariş verirken tarayıcı başlığına sığacak uzunlukta long-tail-keyword seçin
Makale.net sitesinde örneğin sipariş verirken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan birisi uzun basamaklı anahtar kelimeleriniz tarayıcı başlığına sığıyor mu sığmıyor mu bunu analiz etmeniz gerekmektedir.
Örneğin 1 ana fokus kelimem ve 1 yardımcı fokus kelimem olsun. Bunlardan birisi “SEO Nedir” olurken diğerkisi “SEO Nasıl Yapılır” yazısı olsun. Tarayıcı başlığınız ve tarayıcı açıklamanız örneğin şöyle olmalıdır.
Başlık: SEO nedir ve SEO nasıl yapılır – Ercan ATAY
Açıklama: SEO nedir ve SEO nasıl yapılır hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı sayfada resimli anlatımlar ve videolu açıklamalar da mevcuttur. 
Örnek olması açısından yazdım. Bu değişebilir. 
Makale.net’te 2 fokus keyword’lü makale nasıl sipariş verebilirim?

Çok basit. Aşağıda taslak sipariş ekranı oluşturdum. örnek olarak mutlaka bilgi bankasına bir önceki makalemde yazan şablonu kullanın. Bu sayede makale yazarları otomatik seo uyumlu makale oluşturacaklardır.

Dikkat buyrun. Aşağısı çok önemli.  Başlık kısmı ana odak kelimemizdir. Anahtar kelimeler ise dikkat buyrun fokus anahtar kelimeleriniz olacaktır. Eğer çoklu fokus anahtar kelime kullanacaksanız anahtar kelime uzunluğunuza ve makale kelime sayısına bağlı olarak bunu çoğaltabilirsiniz.
Örneğin:
350 kelimeye 1 adet 3 basamaklı fokus keyword, 7 defa kullanım
400 kelimeye 2 adet 2 basamaklı fokus keyword, 4 defa kullanım
450 kelimeye 2 adet 3 basamaklı fokus keyword, 4 defa kullanım
500 kelimeye 3 adet 1 basamaklı fokus keyword, 5 defa kullanım 
Yukarıdaki örnek gibi siparişlerinizi oluşturabilirsiniz. 3 basamaklı anahtar kelimeleriniz karakter sayısı uzunluğuna ve kelimenin karakter sayısına bağlı olarak bu sayı düşebilmekte, kimi zaman 1 adetle sınırlı olabilmektedir. 

Makale.net’te 2 fokus anahtar kelimeyi nasıl linklerim? (Haber sitelerine makale gönderecekler ve site içi linkleme yapacaklar için)
Mavi butonda link simgesi mevcut. Ona tıkladığınızda karşınıza bir ekran gelecektir.

Sonra aşağıdaki ekran gibi ilgili fokus kelimelere bir biri ile ilintili ve eşleşen sayfalarınızın linklerini koyuyorsunuz.

İş sonunda sipariş verdiğinizde makaleyi indirdiğiniz de anahtar kelimelerinizin bold olan kısımları linklenmiş olacaktır. Burada maksimum 2 alt sayfaya link vermenizi öneririm.
2. Meta Etiketler

Meta etiketler diye adlandırdığımız kısımlar aşağıda açıklama kısmında olan ve gözle görülüp görülmeyen bir çok etiketin bulunduğu kısımlardır. Bizi ilgilendiren kısım meta description yani meta açıklama kısmıdır.

Aşağıda iyi örneklerin olduğu meta açıklamalar mevcuttur. 
3. İçerik Gövdesi veya Body Content

En önemli kısımlardan bir tanesi de makalenin gövde metinidir. Dikkat buyrun. En önemli noktalardan birisidir arama motorlarının semantik web yapısına uygun ve dikkat çekecek içerik metini şekillendirmektir. Bunu kullanmış olduğunuz metin editörlerinde rahatlıkla bulabilirsiniz. Makaleler bir düzen içerisinde ve zengin olmalıdır. Ara başlıklar, bu başlıkları anlatan çok uzun olmayan paragraflar ve paragrafların içerisinde önemli olan kelimelerin kalın yapılmasıdır.
Mutlaka h1, h2, h3, h4, h5 , h6 gibi ara başlıkları nitelendiren etiketleri kullanın ve italic, kelime üzerine bağlantı, renkli içerik, alıntı yazısı, resim, video, müzik, gibi çeşitli mobil uyumlu araçlar kullanabilirsiniz.  Ziyaretçilerinize makaleyi çekici kılmayı bu araçlarla başarabilirsiniz.
Sınırlar:
  • Minimum 537 maksimum 3408 kelime olması önerimizdir.
  • h1 ve h2 de mutlaka anahtar kelime geçmelidir.
Rakiplerin durumu nedir?
Rakiplerin örnek makale uzunluklarına bakalım. Kazanan kim onu görelim
Makale.net sipariş verirken içerik gövdesini seo uyumlu bir şekilde nasıl yazdırabilirim?
Bu sorunu cevabı bir önceki makalemde vermiştim. Buradan ulaşabilirsiniz.
4. Resim optimizasyonu

Resimler mutlak suretle okunabilir, kalitesi iyi, sıkıştırılması iyi yapılmış, konuyu anlatan, karmaşık olamayan ve göz yormayan resim veya fotoğraf olmalıdır. Ağır, dosya boyutu devasa resimler kullanmaktan kaçının. Mutlak suretle resimleri boyutlandırarak sınıflandırın. Mobilde resize edilmiş fotoğraflar çıkarken, masaüstünde ise örneğin orjinalleri çıkabilir. Resimlerde alt etiket mutlaka kullanmanız gerekiyor. Alt etiket içinde fokus anahtar kelimeler kullanmanız sayfa puanınızı yükseltecektir.
Rakipleri inceleyelim
Rakipleri incelediğimiz de resim optimizasyonu iyi yapanları hemen görebiliyoruz. İsterseniz o sayfayı ziyaret ederek durum değerlendirmesinde bulunabilirsiniz.
5. Open Graph Etiketleri – Sosyal Ağ İçerik Önizleme Metinleri
Open graph etiketleri sayfanızı sosyal ağlarda paylaştıklarında arama motoru önizlemesi gibi sayfanızın başlık ve açıklama, resim kısımlarını önizleme olarak paylaşılmasına yarar. Çok önemli bir özelliktir.

Örnek:
  • og:title = SEO Nedir, Nasıl Yapılır ? » SEO Öğretmeni 😀
  • og:description = SEO Nedir? SEO İngilizce olarak Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu kelimelerinin baş harflerinden oluşur.
  • og:image = https://www{dot}domain.com/wp-content/uploads/2016/01/seo-nedir-28.png
Bu yazıda kullanılan içerik optimizasyon aracı https://www.link-assistant.com/ üretmiş olduğu Website Auditor Enterprise programıdır. Makalelerin sipariş verildiği yer ise https://www.makale.net adlı toplu makale siparişi verilen pazaryeridir.

Bingoooo! Makalemi eğer yazının sonuna kadar okumuşsanız bu kuponu hak etmiş sayılırsınız 🙂 Helal olsun. İlk siparişinizde %15 indirim sağlayacak kuponu aşağıya yazıyorum. Bol makaleler. 

Kupon kodunuz:  ercanatayseo


Bu yazı www.ercanatay.com sitesi tarafından yazılmıştır. İzinsiz kopyalanamaz.


Şu an buradasınız:

Comments (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teklif & Danışmanlık

Danışmanlık ve projelerle ilgili
kendisine şuradan ulaşabilirsiniz.✌️