Skip to main content

Link-Asistant SEO Powersuite SEO SpyGlass Backlink Analiz Aracı İncelemesi


Yazar: Ercan ATAY
18/10/2017
Yorum Sayısı: 4

Bu yazımda Link-Asistant firması tarafından SEO Powersuite içinde yer alan SEO Spyglass backlink analiz aracının detaylı incelemesini sizin için yazacağım. Bu incelemede program ile ilgili tüyoları öğrenecek ve programı efektif kullanabileceksiniz.

SEO SpyGlass aracını SEO Powersuite yazılımını black friday indirimleri zamanında almıştım. Ondan öncesinde de kullanıyordum. Fakat enterprise sürümü ile birlikte daha efektif kullanabiliyorum.

SEO SpyGlass nedir?

SEO Syglass aracı bir sitenin almış olduğu tüm backlinkleri arama motoru algoritmalarına uygun bir şekilde kalitesini analiz edip size rapor sunan masaüstü aracıdır. Windows, Mac ve Linux versiyonları mevcuttur.

SEO SpyGlass aracı bana ne kazandırır?

Program içindeki kullanım kılavuzlarını düzenli takip ettiğinizde ve uyguladığınızda aşağıda yer alan avantajları elde edeceksiniz.

  • Arama motorlarının sürekli güncellenen algoritmalarına uygun bir backlink haritasına sahip olursunuz.
  • Arama motorları tarafından verilecek herhangi bir penaltı cezasına mahzur kalmazsınız.
  • Arama motorlarında yüksek rekabet ortamında hızlı yükselmek için gereken kaliteli backlinkleri ayırt edebilir ve bunlara yoğunlaşabilirsiniz.
  • 200 adet SEO faktörünü bu program ile tek başına analiz edip, uygun formları rahatlıkla yakalayabilirsiniz.
  • Sitenizde yer alan site dışı seo eksikliklerini program ile keşfedebilirsiniz.
  • Net ve profesyonel site dışı seo raporlarını PDF, Excel ve diğer formatlarda kendinize ve müşterilerinize gönderebilirsiniz.
  • Rakiplerinizin backlinklerini tersine mühendislik ile nerelerden aldığını, hangi fokus anahtar kelime ile aldığını, domain otorite puanlarından tutun, domain inlink rank, domian linkrank, sayfa otorite puanı gibi bir çok segmentte test edip, analizini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Backlink avcılığı yapabilirsiniz.
  • En büyük sorunlardan biri olan sosyal sinyalleri bu program ile analiz edip, eksikliklere göre bunları telafi edebilirsiniz.
SEO SpyGlass hangi dillerdedir?
SEO SpyGlass aracı İngilizce, Almanca, Rusça, Fransızca, Flemenkçe, İspanyol, Slovak dillerinde kullanılabilir. Fakat ben İngilizce öneriyorum.
SEO SpyGlass arayüzüne bakalım

İyi anlamanız için numaralandırdım. Sonuçlar Google arama motoruna SEO yazınca çıkan ilk sitenindir. Ama adını bilerek sansürledim. Bize verileri gerekiyor.

1. Summary

Summary kısmında genel olarak almış olduğu backlinklerin özet ekranını görürsünüz. Aşağıda örnek ekran görüntüleri mevcuttur. Mesela backlink havuzunun genel değerlendirmesi mevcut.






2. Backlinks (27 de dahil)

En önemli kısım burasıdır. Aldığı backlinklere bakıyoruz. Şimdi bir sürü kolon var.  Hepsini açtığımızda ne oluyor bakalım. 38 adet kolon ve değer verisi görüyoruz. Bunların hepsi tek ekrana sığmaz. Ama excele atarsanız işiniz tabiki kolaylaşır. Ekran boyutunuz büyük ise daha kolay olur.

Task Manager (23)

Tüm bunları analiz edeyim dediğiniz de sol alt köşede bulunan Task ekranından tüm işlemleri beklemek zorunda kalıyorsunuz. Ekran görüntüsü aşağıdadır.

3. Linking Domains

Almış olduğu backlink domain analizlerinin bulunduğu bölümdür. Gene istediğiniz kadar kolon ekleyebilirsiniz. Aşağıda ekran görüntüleri mevcuttur. Penaltı riskleri de dahil bu ekrandan herşeyi kontrol edebilirsiniz.


3. Anchors & Pages

Bakınız çok enteresan. Fokus kelime oranı ve dağılımı çok düzensiz. Yani bilerek SEO kelimesine fokus anahtar kelime destekli backlink çalışması yapmamış.


4. Domain Comparasion

Rakip analizi. Aslında tüm işlemlerin aynısı diyebiliriz. Sadece yan yana rakipleri de koyup karşılaştırma yapıyorsunuz. Her bir rakip için proje açıyor. Bu yüzden pas geçiyorum.

5. Domain Strength

Domain gücü diyebiliriz. Program kendi içerisinde bir puan sıkalası belirlemiş ve seo faktörlerine göre bu puanı rapor gibi size sunuyor. Neler mı var bakalım.

Aşağıda raporun kolonları var. Bu özellikleri domain gücünde açabilirsiniz.

Rapor ekranı ise


7. Raporlar 

Raporlar ekranında ise tüm faktörleri rapora döküp grafik bir şekilde size veriyor. İsterseniz bunları PDF, Excel gibi verilerle indirebilirsiniz. Müşterilerinize program içinden düzenli aralıklarla eposta gönderebilirsiniz. Her şey kolay.

Aşağılara inelim. Bakalım cingöz recaimiz neler yapmış.


Oda ne! neden .in alan adları dolu 🙂 İşte sırrı çözdük. Basbaya bildiğin Hindistan’dan bol bol alan adlarına backlink çalışması yapmış. Sağlıklı değil.

Dofollow backlinklerine bakalım:


Diğer rapor özetleri

8.  Menüler
Ne özellikler var bakalım.

Disavow listesi oluşturabilirsiniz.





Proxyleri otomatik sunucularından çekip analiz edip içine koyabilir. Güzel özellik. Ama ben VPN kullanıyorum.


Görsel doğrulama modu bypass sistemi satın alabilirsiniz.

Zamanlayıcı ekleyebilirsiniz.


Limitler koyabilirsiniz.

9. Rebuild Project

Projeyi yeniden çalıştırıp yeni backlinkleri çekebilirsiniz.


10. Export all links

Backlinkleri 3 kanaldan export edebilirsiniz. Harika dimi.

11. Update InLınk Rank

InLınk Rank bildiğimiz sayfa otorite puanıdır. Domain LınkRank ise Domain Otorite puanı gibi SEO SpyGlass’ın kendi belirlemiş olduğu puan sıkalasıdır. Ayrıca MOZ domain otorite ve sayfa otorite puanlarıda mevcut. Tabiki Free API ile Premium Moz API arasında fark vardır.


12 numara penaltı risklerini ölçer ve puanlar, 13 numara Google Analytics üzerinden o linkten ne kadar trafik aldığınızı belirtir, 14 numara backlinklerin değerlerini günceller, 15 numara manuel olarak dışarıdan backlink ekleyip analiz etmenize yarar, 16 numara sağ tıklayıp seçenekler çıkarmanıza yarar.

17 numara ise yukarıda anlattığım backlink sekmesidir. 18 numara InLınk Rank sekmesi, 19 numara penaltı riskleri içeren linkler, 20 numara backlinklerden aldığınız trafik, 21 numara anasayfaya verilen backlinkler, 24 numara projeler, 25 numara projeyi nereye kayıt edeceğiniz (dropbox, bilgisayar, seo powercloud), 26 numara filtre koyabilirsiniz.
FİLTRE’de DUR :))
Bakın burası çok önemli. Backlink ekranında örneğin 200 haber sitesi var. Sadece kaliteli olanları alacaksınız. Boş bir proje açıp, içine haber sitelerini ekleyip, filtreler koyup haber sitelerini hemen çıkarabilirsniz veya rakiplerinizin en kaliteli backlinkleri sıralayabilirsiniz.
Hemen yapalım:
Bakın çok güzel filtreler koydum. Daha çokta koyabilirdim. 

Bulduğum domainler aşağıdadır. Tabiki total backlink sayım az olduğu için bu kadar az sonuç çıktı. Filtrem çoktu.

27 kolonları ayarlama, 28 raporları ve backlinkleri indirmeden oluşmaktadır. Program bu kadardır. Basit ve yalın sade. Ayrıntılara girmedim. Çok derin analizleri var. Ayrıntılı bölümleri var. Ama bunlar size yeterli olur.
Makaleyi beğendiyseniz yorum yapmayı mutlaka unutmayın. Teşekkürler.
————————————————
————————————————
SPONSORLU İÇERİKLER:
  

    

        

Bu yazı www.ercanatay.com sitesi tarafından yazılmıştır. İzinsiz kopyalanamaz.

Anahtar Kelimeler: ,

Şu an buradasınız:

Yorumlar (4)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teklif & Danışmanlık

Danışmanlık ve projelerle ilgili
kendisine şuradan ulaşabilirsiniz.✌️