Global İngilizce Sağlık SEO Vakası #2
Sektör: Sağlık |
Hedef Diller: İngilizce |
Hedef Ülkeler: Global |
Vaka: SEO Vaka #2 |
R*****.com |
Bütçe: XXX$ |
Vaka Başlangıç: 1 Eki, 2022 |
https://www.r*****.com |
Karşılaşılan Zorluklar
Neler Yapıldı?
Kurumsal bir web site olduğundan dolayı site içi SEO’da en önemli faktörlerden birisi olan blog kısmının aktif olarak kullanılmadığı tespit edilmiştir. Kısa dönemde de blog kısmının aktif hale getirilemeyeceği deklare edilmiştir. Ayrıca site dışı SEO’da backlink stratejisi için gerekli olan içeriklerin bilimsel tıbbi olması gerektiğinden, normal yazarlar tarafından yazılan yazıların sorunlara sebep olduğu tespit edilmiştir. Bu anlamda maliyet etkin bir strateji için aşağıdaki yol izlenmiştir.
Farklı bir dilde yazılan ve doktorlar tarafından yazılan yazıların iş görür olduğunu gördük. Bu anlamda bütçenin etkin kullanılması için mevcut olan doktor içeriklerinin profesyonel bir çevirmen vasıtası ile çevirilerinin yapılıp, ilgili çevirilerin yayıncı sitelerden zamana yayarak yayınlanması planlanmıştır. Backlink stratejisi oluşturulurken paralelinde site içi SEO’da gerekli olan güncellemeler de yapılmıştır. Teknik SEO analizi ve optimizasyonu (backlink temizliği – disavow), web site içeriğinin hedef anahtar kelime uyumu gibi bir çok faktöre göre web sitede gerekli güncellemeler sağlanmıştır.
Backlink inşaası için öncelikle rakip anahtar kelime analizi ve site dışı seo analizi yapılarak rakiplerin hangi sitelerden backlink aldığı ve backlinklerin çeşitleri analiz edilmiştir. Fakat bu strateji bu projede işe yaramadığı görülmüştür. Çünkü ilk 2 sayfada yer alan siteler çoğunlukla geleneksel medya, basın bülteni veya bilimsel yayınlardan alınan backlinkler ile ilk 2 sayfaya geldiği gözlemlenmiştir. Ayrıca backlink aldıkları sitelerin bir tanesi mevcut proje için ayrılan bütçenin 3 katına tekabül ettiği gözlemlenmiştir. Bu anlamda farklı bir strateji izlenmiştir.
Backlink alırken şu kriterler ön plana alınmıştır:
- Moz Domain Otorite Puanı (DA)
- Ahrefs Domain Rank Değeri (DR)
- Semrush Aylık Trafik Değeri
- Orta Seviye Portal veya Tematik Portal Olması (Sağlık veya Haber Sitesi)
- Özel Blog Ağlarından Uzak Durulması
- Moz Spam Skoru %9’dan Aşağı Olması
- Kısa Zamanda Ücretli İçerik Yayınlaması veya Sitenin Aktif Olması
- Dofollow Ağırlıklı, Nofollow’da Çalışılması
Bu kriterler doğrultusunda zamana yayarak çalışma başlatılmıştır. Ortalama 2 ayda 5 inci sayfadan, 2 basamaklı anahtar kelimede ingilizce global aramalarda ilk sayfa 5 nci sırayı test etmiştir. Şu an da 7 nci sıra ile 5 nci sıra arasında gidip gelmektedir.
Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederiz. Biz de sağlık turizmi yapıyoruz. Daha önce farklı SEO ajansları ile çalıştık fakat bir türlü istediğimiz verimi sağlayamadık. En çok İngiltere’den hasta getiriyoruz. Tüm dünya yerine İngiltere’ye özel bir çalışma yapılabilir mi ve bu stratejiniz İngiltere aramalarında da geçerli olur mu?
Merhaba hocam;
Sağlık turizmi ile ilgili daha önce yapmış olduğum çalışmalar ve bugün elde ettiğim tecrübeler doğrultusunda size bir kaç öneride bulunacağım. Henüz sitenizi görmediğimden dolayı yapacağım yorumlar genel olup, projeye göre değişkenlik arz edebilir. Bu yüzden dolayı mutlak suretle bir profesyonel yardımıyla söylediğim stratejinin mevcut projenize uygun olup olmadığını değerlendirmenizi öneririm.
İngiltere dünyada en zor rekabet edilen alanlardan birisi. Örneğin Türkiye’de yerel oyuncularla çoğunlukla rekabet ederken, İngiltere’de hem yerel hem de uluslararası oyuncularla rekabet halinde oluyorsunuz. Haliyle SEO’da daha fazla efor harcamanıza sebep olabiliyor. İngiltere’de arama sonuçlarında ön plana çıkmanız için yerel SEO stratejisi uygulamanız lazım. Bununla ilgili blog kısmımda derlediğim güzel bir yazım var. Aşağıda bırakıyorum.
Yerel SEO Stratejisi (Local SEO) ve İpuçları 2020
https://www.ercanatay.com/yerel-seo-stratejisi-local-seo-ve-ipuclari-2020/
Uluslararası SEO ve Tüm Dillerde SEO Stratejisi
https://www.ercanatay.com/uluslararasi-seo-ve-tum-dillerde-seo-stratejisi/
SEO’da Anahtar Kelime Stratejisi ve Yatırım Getirisi (ROI) Hakkında
https://www.ercanatay.com/seoda-anahtar-kelime-stratejisi-ve-yatirim-getirisi-roi-hakkinda/
Bu 3 makale size oldukça faydalı olacağına inanıyorum. Daha fazla profesyonel destek için benimle iletişime geçebilirsiniz.
Merhaba Ercan bey bizimle deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Linkedin’deki paylaşımınızı gördüm ve oradan tıklayıp geldim. ABD’deki projemiz de buna benzer bir durum yaşıyoruz. Biyomedikal cihaz üreticisi bir firmayız. Az çok sektörler farklı olsada bir birine benzer durumlara sahip. Bunu hemen ekibime ilettim. Mevcut koşullarda bu stratejiyi mevcut stratejimiz ile birleştirebileceğimizi ilettiler. Mantıklı buldular.
Merhaba Emre bey;
Sizi hatırladım. Bağlantılarım arasında varsınız. Biyomedikal dediğiniz için hemen aklıma geldi. Evet web sitenizi şimdi söylediğiniz de inceleme fırsatını buldum. Mevcut durum siz de de olduğunu görüyorum. SEO otoriteleri blog kısmının olmasını öneriyorlar. İster subdomain ister domain. Sitedeki trafiği arttırmak arama motoru örümceklerinin web sitenizde değişiklikleri anlaması ve arama motoruna geri sinyalleri vermesi anlamında çok önemli. Crawl motorları web siteleri belirli periyotlarda gelir. Bunu site haritasından ve robots.txt ayarlarından gerekli ayarları yaparak sağlıyorsunuz. Fakat blog stratejisi genelde sitenin ana menü ağacında anahtar kelime stratejisi uygulayamadığınız zamanlarda çok işe yarayan bir koz olarak ön plana çıkıyor. Olmadığı durumlarda bir kaç ele ettiğimiz tecrübeler doğrultusunda şunları öneriyoruz.
Mevcut sayfaların belirli periyotlarda güncellenmesi, yeni içerikler eklenmesi, sosyal sinyal yani sosyal ağlarda mevcut sayfaların farklı içeriklerle paylaşılması ve video paylaşım sayfalarında bu içeriklerin paylaşılmasıdır. Bu sayede sitede blog olmasada, mevcut sayfaların güncellendiği, değişikliklerin olduğu, bunların internette paylaşıldığı arama motoru örümcekleri tarafından tespit edilecektir. Bunlara paralel olarak zamana yayarak makalede bahsettiğim kriterlere uygun backlink çalışması da yaparsanız kısa vadede etkili sonuç alabilirsiniz. Bu projeden projeye değişkenlik arz edebilir. Profesyonel bir uzmandan yardım almanızı öneririm. Sağlıklı günler dilerim.